Historien om Reiki (Usui Shiki Ryoho)

Mikao Usui var en kristen munk,
som levede i midten af 1800-tallet i Japan

Mikao Usui's elever på præsteseminariet spurgte ham om de healingsmetoder, som Jesus anvendte. Han kunne ikke rigtig svare sine elever og besluttede derfor at søge viden omkring healing. Han rejste bla til USA og blev doktor i teologi, men han fandt ikke svarene i de kristne skrifter. Han fortsatte til Nordindien og studerede de hellige tekster der men fandt heller ikke noget fyldestgørende. Tilbage i Japen fandt han nogle sanskrit-formularer og -symboler i nogle gamle buddihistiske sutraer, som synes at indeholde nogle af svarene. På dette tidspunkt boede han i et kloster i Kyoto, og han besluttede sig for at faste og meditere i ensomhed i 21 dage for at komme i forbindelse med det bevidsthedsplan, sanskrit-symbolerne var nedskrevet på. Dette ville han gøre på bjerget Kuriyama.


Han læste i skrifterne, sang og mediterede hver dag – og først på den sidste dag skete der noget. Tidligt om morgenen oplevede han et skinnende lys, der kom hastigt imod ham og ramte ham på panden.

 

Mikao Usui troede hans sidste time var kommet, men så oplevede han bobler af farver og et kraftigt hvidt lys – og han så sanskrit-symbolerne i guld foran sig. Han sagde: 'Jeg husker'. Denne åbenbaring blev starten til Usui's Reiki-system.
(Kilde: Reiki – Universel Livsenergi af Bodo J. Baginski & Shalila Sharamon)

Læs mere om Usui Shiki Ryoho på usuishikiryohoreiki.com – dette er den nuværende stormesters officielle hjemmeside (på engelsk).

MikaoUsui